Журналисти от влиятелния американски вестник The New York Times публикуваха неизвестни подробности

...
Журналисти от влиятелния американски вестник The New York Times публикуваха неизвестни подробности
Коментари Харесай

САЩ попречиха на Украйна да убие началника на Генералния щаб на Русия

Журналисти от авторитетния американски вестник The New York Times публикуваха незнайни детайлности от визитата на началника на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов в зоната на войната през юли тази година.

Както оповестиха от Министерството на защитата, по-късно началникът на Генералния щаб дойде на фронтовата линия, където направи ревизия на войските и одобри отчетите на командирите.

Според изданието, базирайки се на анонимни източници, Съединени американски щати са научили за идното пътешестване, само че не са уведомили управляващите в Киев за това.

Белият дом се притесняваше от сериозна ескалация сред Вашингтон и Москва при положение на опит за ликвидиране на високопоставения съветски военачалник.

Според американските управляващи убийството на началника на съветския общоприет щаб може да прерасне в пълноценна война сред НАТО и Русия.

Междувременно Съединени американски щати научиха, че Киев, откакто научил за пътуването на Герасимов до фронтовата линия, решил да работи независимо.

Освен това се твърди, че украинските специфични служби към този момент са били подготвили проект за очистване на съветския боен пълководец. Тогава Съединени американски щати подхванали изключителна стъпка и решили да работят самодейно, като желаеха от формален Киев да анулира офанзивата, твърди вестникът.

„ Казахме им да не го вършат “, цитира The New York Times върховен американски чиновник, чието име не беше разкрито.

От Кремъл към момента не са коментирали обявата на американското издание. Припомняме, че по-рано прессекретарят на президента Дмитрий Песков отхвърли слуховете за оставката на началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов, като добави, че управляващите не разясняват сходни злословия.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР